Retket

Tiistaina 19.10.2021 retki tilausbussilla Itä-Helsinkiin
Aurinkoisena, kuulaana syyspäivänä LAKEN seniorit tekivät "kotiseuturetken" Helsingin itäisiin kaupunginosiin. Matkalla mukana oli 37 senioria ja oppaana Raila Laine. Oppaamme tunsi itäpuolen kaupungin hyvin ja tiesi paljon alueen sosioekonomisista asioista 
Ennen lounasta näimme  bussin ikkunasta uutta Kruunuvuorenrantaa, tulevan sillan alkupään,  Herttoniemeä, Laajasaloa, Puotilaa. Jalkauduimme bussista Aino Acktén huvilan puistoon. Siellä paras ruskan loisto oli jo vähän ohi.  

Puotilassa pääsimme tutustumaan sisälle Puotilan kappeliin. Helsingin seurakunnat ostivat rappiotilassa olleen viljamakasiinin kaupungilta 1959 ja 1963 siihen valmistui kappeli, jonka suunnitteli arkkitehti Tarja Salmio-Toiviainen. Nykyisin siellä järjestetään esim. häitä tunnelmallisessa miljöössä. 
Lounaan söimme Puotilan kartanon ravintolassa. Lounas oli runsa ja maukas. 

Bussimatka jatkui Vuosaaren kautta Mellunmäkeen, Myllypuroon, Jakomäkeen, Kontulaan jne. Jossain välissä ajoimme Itäkeskuksessa sijaitsevan  vanhan  Puhoksen kauppakeskuksen ohi. Se oli aikanaan Suomen suurin ostoskeskus. Nyt se osittain puretaan, mutta tilalle nousee myös uutta.  
Matkamme huipentui Fazerilassa nautittuhin iltapäiväkahveihin. Joulusuklaatkin saimme ostetuksi.  
Retki oli rattoisa ja avarsi myös näkökulmaamme itäisistä kaupunginosista.  Monin paikoin pihat  ja talot olivat suuria ja kauniita. Näimme vauraita alueita, mutta myös selvästi huonompi osaisia alueita. 

Lauttasaareen saavuttuamme olimme kuitenkin sitä mieltä, että "oma koti kullan kallis" 

Ks. kuva retkestä "Kuvat"- sivulta!


Matkat

Helsingin kansallisen senioripiirin järjestämät matkat näet klikkaamalla alla olevaa sinistä painiketta.